Bijzondere winkelmedewerkers

Juma biedt een kansrijke leerwerkplek aan mensen met een verstandelijke beperking. Deze winkelmedewerkers vormen de drijvende kracht die de winkel tot een succes maken. Door het directe contact met klanten leren zij in de praktijk hun sociale vaardigheden en zelfstandigheid te vergroten en ervaren zij hoe het is om iets voor een ander te kunnen betekenen.

Iedere winkelmedewerker heeft een eigen functie en takenpakket. Sommigen helpen de klanten met het uitzoeken van een cadeautje, geven hun advies en pakken het cadeau mooi in. Anderen staan achter de kassa of werken in het magazijn. Weer anderen helpen met de boekhouding en de administratie.

De bedrijfsleiding is erop gericht om de winkelmedewerkers zo zelfstandig mogelijk te laten werken en te helpen hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Dat dit goed gelukt is blijkt wel uit het enthousiasme en de deskundigheid bij de winkelmedewerkers en uit de unieke sfeer die in de winkel heerst. Dagelijks wordt de winkel dan ook door veel klanten bezocht en krijgen wij te horen dat het in Juma zo gezellig is. En dat kunnen wij alleen maar beamen!