Professionele begeleiding

Als je in Juma werkt is er altijd een iemand van de bedrijfsleiding aanwezig die je kan begeleiden en ondersteunen bij je werk. Je bent er om te leren dus fouten maken is niet erg. De bedrijfsleiding helpt je om thuis te raken in je werk.

Daarnaast is er ook een persoonlijk begeleider waar je een beroep op kunt doen. Deze persoonlijk begeleider komt wekelijks langs om te bespreken hoe het gaat.

De mate van ondersteuning verschilt van persoon tot persoon en is afhankelijk jouw wensen, mogelijkheden en toekomstperspectief. Het ondersteuningsplan vormt de basis van waaruit je werkt. De persoonlijk begeleider ondersteunt je bij het opstellen van jouw ondersteuningsplan. De doelen die daarin staan worden ook besproken met je ouders en/ of familie en met de eventuele begeleiding van je woonvoorziening. Jaarlijks wordt dit geëvalueerd en bijgesteld.

Wij werken in Juma met het Eigen Initiatief Model (EIM) Je wordt gestimuleerd om zelf initiatief te nemen en verantwoording te nemen voor je taken. Zo vergroot je je zelfstandigheid en leer je om zelf na te denken over je manier van werken. Je leert om zelf oplossingen te vinden voor de problemen waar je tegenaan loopt. En als je een foutje maakt, dan geeft dat helemaal niets. Daar leer je immers van.