Wat kan Wim voor jou doen

  • Ga je binnenkort van school en weet je nog niet precies waar je wilt werken?
  • Werk je ergens al heel lang en wil je wel eens wat anders proberen?
  • Werk je nu nog in een dagcentrum en ambieer je een baan in de maatschappij?

Dan kan het Loopbaancentrum je helpen bij je zoektocht naar leuk werk. 

Wat wil je en waar ben je goed in?

Tijdens je loopbaantraject wordt samen met jou onderzocht wat je wilt. Zo’n traject kan heel kort zijn (een paar weken) maar kan ook een paar maanden duren. Het hangt ervan af wat je wilt en wat je kunt. Zo kun je er bijvoorbeeld getest worden. Er wordt dan gekeken waar je goed in bent en waar je misschien nog wat hulp bij nodig hebt. Ook jouw toekomstige werkplek kan worden getest. Op deze manier kan vergeleken worden of jouw mogelijkheden passen bij wat er in je nieuwe baan van je gevraagd wordt. 

Werken of stage?

Naar aanleiding van deze test kun je ervoor kiezen om ergens te gaan werken. Maar als je nog iets wilt leren dan kun je ook eerst getraind worden of een cursus volgen. Dit kan bij Wim maar ook daarbuiten. Je kunt werkbezoeken afleggen of verschillende stages lopen. Op deze manier kun je in de praktijk bekijken of het werk je goed bevalt. Gedurende je loopbaantraject word je begeleid door een vaste en professionele loopbaancoach. Hij of zij begeleidt je naar een passende baan in de maatschappij of naar een uitdagende werkplek binnen de dagbesteding. 

Waar kun je werken?

Als je graag in de maatschappij wilt werken maar niet alleen, dan zijn er mogelijkheden bij bijv. de winkel Juma in Heemskerk, maar ook bij Kinderboerderij de Baak of het Stadskantoor in Beverwijk. Voorbeelden van werkplekken waar je zelfstandig kunt werken zijn te vinden bij een supermarkt, een autowasstraat, Mc Donalds of een garage in de omgeving.

Maar als je voorkeur uitgaat naar een werkplek binnen een dagcentrum dan kun je ook aan de slag bij bijv. de Kaarsenmakerij of het Grafisch Atelier. En wil jij iets heel anders of weet je nog niet goed wat je wilt? Kom dan eens langs om daarover te praten. Samen met je loopbaancoach zoeken we jouw droombaan!